Hvad foregår der egentligt?

Søndags Sparring Tip #1

På vores Facebookside giver vi tips til forældre om at arbejde sammen med skolen om trivsel.

De kommende tre søndage får du tips til hvordan du kan få det bedste ud af samarbejdet med skolen om jeres fælles opgave: børnene. I dag får du tips til samarbejdet når dit barn er trist derhjemme men ‘glad’ i skolen!

Der kan opstå forskellige udfordringer i samarbejdet når I har forskellige:

  • Opfattelser af, hvad det er der præcis foregår i barnets liv i skolen
  • Meninger om, hvilke løsninger I der skal afprøves
  • Tilgange til hvem der gør hvad og til hvordan I følger op


Søndags Sparring om Samarbejde med Skolen Tip #1
Hvad gør jeg som forælder, når mit barn fortæller at han er ked af at være i skolen og skolen ikke kan genkende den fortælling men siger, at de oplever et glad barn?

Det kan være svært at finde ud af hvad der er på spil når der er forskel på hvordan I derhjemme og skolen oplever dit barns trivsel og adfærd. Dialogen og samarbejdet mellem forældre og lærere er af afgørende betydning for at lykkes med at skabe trivsel - og det første skridt handler om at tale om jeres oplevelser og observationer.
Her er tre vigtige spørgsmål som hjælper jer til sammen at blive klogere på dit barns trivsel:

 

1) Hvad oplever I i skolen ift. barnets adfærd og reaktioner og hvad baserer I jeres oplevelser på? Er der f.eks. foretaget faglige undersøgelser eller observationer og ud fra hvilket afsæt?
 

2) Hvad oplever vi derhjemme? Hvad giver barnet udtryk for som bekymrer jer som forældre. Er der f.eks. sket en ændring i humør eller adfærd som kan være relateret til skolen?
 

3) Hvad kan forskellen være et udtryk for og hvad er vi enige om at reagere på, på trods af vores forskellige syn på situationen?


I er sammen om opgaven og hver især har I indsigt i forskellige områder af barnets liv. Når I vælger at se hinanden i det lys styrker det samarbejdet og er det lettere, at få et helstøbt billede af barnets oplevelser. Husk at passe på med ikke at falde i fælden der handler om, at I skal blive enige om præcis HVAD der er på spil! Når et barn ikke trives skal der tages hånd om det - uanset hvad mistrivslen opstår af.

Næste skridt er, at kigge på mulige løsninger - og det får du tips til på næste søndag. Så stay tuned! 
Næste skridt er at overveje, hvad der er at vinde ved valg af den specifikke indsats. Vi lægger løbende alle tips ind på bloggen her. Hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af tips fra UUM, så følg os på Facebook!

0 kommentar(er)

Skriv en kommentar