Hvad kan vi vinde?

Tirsdags Trivsels Tip # 2

På vores Facebookside giver vi tips til, hvad du som fagperson bør være opmærksom på, når du overvejer at lave trivselsindsatser i klassen.

Sidste tirsdag fik du det første tip til kloge overvejelser du kan gøre dig når du overvejer at lave trivselsindsatser i klassen og nu skal vi tage det næste skridt med dagens tip!

Når du har gjort dig tanker om, hvilke resultater du gerne vil opnå, er det vigtigt at du reflekterer over: Hvad kan vi vinde?
 

Spørgsmålet får dig til at udvide blikket for hvad der er muligt at opnå ved valg af en specifik indsats. Du kan stille spørgsmålet til hver af de indsatser eller aktiviteter som du overvejer at sætte i gang i klassen.
Hvad er det præcist du forventer at kunne vinde ved at vælge netop den indsats i forhold til det mål og den målstreg du har sat?


Du vil måske opdage, at der er aktiviteter der er sagtens kan bidrage med at skabe lidt sjov i klassen, men som ikke nødvendigvis får jer tættere på målet. F.eks. hvis I har et mål om at gøre klassemiljøet mere trygt så også de stille børn tør at byde ind i timerne, så vil valget af en aktivitet der naturligt kalder på stort engagement fra de mere til de assertive børn, ikke hjælpe meget.
Ved at tænke over hvad vi har at  vinde, bliver det lettere at styre udenom indsatser der ikke virker og at blive fanget i en fortælling om, at vi HAR forsøgt men intet har virket (for den fortælling styrker ikke nogen klasse)


Næste tirsdag får du et meget vigtigt tip! Så stay tuned!

Vi lægger løbende alle tips ind på bloggen her. Hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af tips fra UUM, så følg os på Facebook.

0 kommentar(er)

Skriv en kommentar