Skriv en tekst her
 

Flaskepantdonation BILKA Odense i 2020

Kom mobning i Odense til livs med et tryk på pantknappen i Bilka

Med et tryk på pantknappen i Bilka Odense kan du være med til at støtte Ung Uden Mobning, der arbejder med at forebygge mobning. For hver krone, du vælger at donere af din pant, fordobler Bilka beløbet, og i Bilka Odense håber de på, at beløbet bliver stort.

Tomme sodavandsflasker, øldåser og juiceflasker er ikke bare tom emballage uden betydning, som du kan få nogle håndører for, når du panter. Faktisk kan dine tomme flasker og dåser hjælpe børn i Odense, der har det svært i livet.

For siden foråret 2020 har kunderne i Bilka Odense kunne donere deres pant til Ung Uden Mobning gennem et tryk på pantknappen. I foråret 2021 vil beløbet blive gjort op, og så fordobler Bilka donationen, før pengene går direkte til at forebygge og håndtere mobning blandt børn i Odense.

Et overset område, der har brug for hjælp

For Sandra Søndergaard, der er sektionschef i Bilka Odense, var det naturligt, at valget faldt på Ung Uden Mobning, da de skulle vælge, hvem donationen skal gå til.

”Som butik henvender vi os primært til børnefamilier, og derfor havde vi lyst til at gøre en forskel for børn, unge og deres familier. Og det gør Ung Uden Mobning. De hjælper både børn og voksne, for det rammer hele familien, når et barn mobbes. Mobning er et lidt overset område, og problemet er større, end man tror, hvis man ikke selv har haft det inde på livet. Derfor håber vi på, at kunderne vil være med til at donere. For det kunne være fedt at komme af med nogle penge, når vi fordobler beløbet til foråret,” siger Sandra Søndergaard.

Ung Uden Mobning er en forening, der er afhængig af økonomisk støtte, og derfor er det meget værdifuldt, at Bilka Odense og kunderne har valgt at donere til dem, siger Inge Temple, der er stifter og formand for Ung Uden Mobning.

”At Bilka Odense og kunderne vil donere til os, fortæller os, at de har fokus på at støtte lokalsamfundet, og at de kan se sig selv i vores formål, som er at støtte de sunde fællesskaber blandt børn og unge – for med stærke fællesskaber, hvor der er plads til forskellighed og plads til alle, står vi stærkest. Donationen vil helt konkret betyde, at vi kan igangsætte lokale tiltag i Odense, som vil have betydning for både de enkelte mobberamte, men også potentielt på kulturen på de Odenseanske skoler,” siger hun.

Donationen giver Ung Uden Mobning mulighed for flere målrettede og dybere indsatser med et lokalt afsæt, og pengene vil blandt andet gå til at tilbyde gratis oplæg og workshops til de voksne, der er omkring børnene på skolerne i Odense Kommune samt til individuel støtte til de børn og unge, der står uden for fællesskabet eller bliver mobbet.

Vil du være med til at støtte, så skynd dig at få samlet alle dine pantdåser- og flasker derhjemme sammen og tryk på donations-pantknappen i Bilka Odense.