Bliv frivillig

Gør noget godt for andre - og dig selv

Brænder du, ligesom os, for at gøre en forskel for børn og unge mellem 9 og 20 år, og har du lyst til at bruge 3-5 timer om ugen - eventuelt også mere hvis du har lyst - på en frivillig opgave i Ung Uden Mobning, så læs videre her.

Landsforeningen Ung Uden Mobning er en ny forening, der med økonomisk støtte fra Socialstyrelsen yder både forebyggende og direkte hjælp til mobningsramte børn og unge samt deres familier.

Som ny forening har vi brug for dig, som vil være med fra start!

Dine fordele ved at være med fra starten er, at du automatisk er med til direkte at forme og præge foreningens opbygning gennem dit frivillige arbejde og indirekte ved at dele dine kreative ideer til og viden om, hvordan vi kan sikre de bedste resultater og gøre arbejdet med vores medlemmer både sjovt og effektivt.

Vi søger flere forskellige typer frivillige til at løse foreningens mange opgaver. Fælles for alle opgaverne er, at vi er en del af et fællesskab, der arbejder sammen med dig, som frivillig, om at hjælpe så mange mobningsramte børn og unge som muligt, og om at bygge tolerante og sunde fællesskaber med plads til alle.

Derfor ønsker vi os en forening og en ramme for vores frivillige, der er kendetegnet ved et sundt fællesskab, hvor der er plads til de deltagendes meninger, holdninger og ideer. Du får altså en høj grad af selvbestemmelse og mulighed for at skabe indhold i dit frivillige arbejde. Samtidig er der nødvendigvis også opgaver, der skal løftes, som vi forventer, du også har lyst til at deltage i.

Som frivillig gør du en forskel. For andre og for dig selv.

På vores kurser sørger vi for, at du bliver certificeret i arbejdet med foreningens metoder i både teori og praksis. Du vil blive godt klædt på til opgaverne. På den måde sikrer vi både den faglige kvalitet i arbejdet for vores medlemmer og den bedste praktiske erfaring, som er tilpasset dine ønsker for dig. Det betyder, at du hos os har mulighed for at udvikle dine kompetencer og anvende dem i praksis.

Hvem er du, som frivillig hos os?

Som frivillig i Landsforeningen UUM kan vi tilbyde dig valget mellem en række forskellige arbejdsområder, alt efter din baggrund, interesse og den tid du kan afsætte til dit frivillige arbejde.  Alle arbejdsopgaver er selvsagt vigtige, for at landsforeningen kan fungere.  Men da landsforeningens fokus er arbejdet med håndtering af mobning og skabelsen af øget trivsel, er det naturligvis indenfor dette område vi har brug for de fleste frivillige.

Til primært den direkte kontakt med børn og unge forestiller vi os

  • at du er enten færdiguddannet eller under uddannelse som lærer, pædagog, psykolog, terapeut eller anden uddannelse indenfor sundhed og omsorg.

  • Eller måske har du egen erfaring med mobning på nært hold som ung eller pårørende?

Det allervigtigste er, at du som frivillig har lyst og tid til at være med til at hjælpe unge mennesker til et liv uden mobning.

Dine opgaver vil blive tilpasset dine individuelle ønsker og kan favne bredt, men hovedområderne er:

 

  • RÅDGIVNING
  • KOMMUNIKATION OG EVENTS
  • KOORDINERING AF FRIVILLIGE
  • ADMINISTRATION OG DIVERSE

 

Børneattest (anmodes af foreningen) og en ren straffeattest er en forudsætning for at kunne blive frivillig i UUM.

 

Kontakt os

Udvikl dine kompetencer i et spændende fællesskab

Klædt på til opgaven

Alle rådgivere bliver klædt på til at håndtere mobning ud fra den viden om samspilsproblematikker, som er en grundlæggende del af foreningens vidensgrundlag.

Med den rette uddannelse/UUM-kurser og on-the-job-træning kan du gennem samtaler med den mobningsramte unge, dennes forældre og eventuelt fagpersonale være med til at gøre en kæmpe forskel for de unge, der står i en meget svær situation lige her og nu.

I denne opgave står du tættest på dem, der har brug for vores hjælp, og du vil blive trænet i samtaleteknikker og klædt på med den viden, du skal trække på for at hjælpe bedst muligt.

Hvis du har lyst til at være en del af vores fællesskab og kan identificere dig med vores værdigrundlag, så kontakt os her, og lad os få en snak om, hvordan vi kan starte et samarbejde.

Hvis du vil vide mere om hvad det vil sige at være frivillig ved UUM - og hvilke kurser vi kan tilbyde dig, så klik på linket her og send os en besked.

Kurser for fagpersonale

Har du den rette baggrund, kan du være med til at lave trivsels- og mobningshåndteringskurser for fagpersonale i skoler, på efterskoler og i fritidsforeninger. Det er på disse kurser, at vi udbreder det nye mobbesyn til dem, der færdes mest blandt de unge i de fællesskaber, hvor mobning kan opstå.

I denne opgave er du med til at sikre, at både håndtering og forebyggelse af mobning på skoler og i klubber m.m. sker velinformeret, velovervejet og efter den nyeste forskning i mobning.

Du bliver trænet i bl.a. formidling og personlig fremtræden, så du kan stå sikkert i opgaven. Du vil tilegne dig faglige og personlige kompetencer som du kan bruge i mange andre sammenhænge - resten af livet.

Hvis dette arbejdsområde lyder interessant for dig, så klik på linket her

Udbred viden om mobning

Du kan hjælpe os med aktivt at udbrede kendskabet til foreningen og vores arbejde – og ikke mindst den nyeste viden om de bagvedliggende årsager til mobning. Med din indsats er du med til at sikre, at vi bevæger os væk fra tanken om, at det er særligt udsatte svage eller anderledes børn og unge, der rammes af mobning. Hvis vi skal mobning til livs, er det nødvendigt, at vi forstår mobning som noget, der opstår i fællesskaber med usunde sociale mønstre.

I denne opgave er du med til at skabe et mere oplyst og tolerant samfund, hvor vi hjælper hinanden, og hvor der er plads til forskelle. 

Du får al den viden om mobningens årsager og veje til et sundt fællesskab, som du har brug for af os, for at kunne udbrede kendskabet til foreningens arbejde.

Hvis dette lyder som en opgave for dig, så klik på linket her